Архиерејска Вечерна Богослужба во храмот „Света Лидија“, во Нова Битола

На 21.06.2019 г., во предвечерието кога го празнуваме споменот на Свети Кирил, архиепископ АлександрискиСвети Кирил Белоезерски и Свети Алексеј Мечев, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна богослужба во новоизградениот храм, „Света Лидија“, во Нова Битола, чие осветување ќе биде утре.