Воскресна Вечерна во манастирот Свети Апостол Петар – Смилево

На 12.05.2018 г., во предвечерието на Шестата седмица по Пасха, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Воскресна Вечерна Богослужба во новоизградениот манастирски храм „Свети Апостол Петар, во Смилево, чие осветување ќе биде утре.