Вознесение Христово – Архиерејска Вечерна во Крушево

На 24.05.2017 г., во предвечерието на празникот Вознесение Христово – Св. Спас, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна Богослужба во манастирот посветен на овој свет празник во Крушево.

Тропар, глас шести:

Се вознесе во слава Христе Боже наш,
радост причинувајќи им на учениците,
со ветувањето на Светиот Дух,
кои беа уверени со благословот
дека Ти си Синот Божји,
Избавител на светот.

P1420700 P1420708 P1420726 P1420737

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА