Павловден во Битола

На 13.07.2017 г. кога го празнувавме споменот на Соборот на Светите Апостоли и светиот апостол Павле, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи во пределот посветен на Светите Петар и Павле, во храмот на Сите Македонски Светители во Битола.

Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

Photo-7-15-17,-10-02-07-PM-(1) Photo-7-15-17,-10-02-14-PM-(1) Photo-7-15-17,-10-02-17-PM

Photo-7-15-17,-10-02-21-PM-(1)

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА