Архиерејска Вечерна во манастирот Свети Петар и Павле – Црнеец

На 11.07.2017 г., во предвечерието на празникот на светите апостоли Петар и Павле, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар во сослужение на Игуменот Авакум, отслужи Вечерна богослужба во манастирот посветен на светите апостоли, во с. Црнеец. 

Кога не вознемируваат помисли, или збунуваат, или тревожат, не треба да влегуваме во разговор со нив, туку само да речеме: „Да биде волјата Божја!“ Тоа многу успокојува.

Преп. Варсануфиј

 

 

IMG_0874 IMG_0875 IMG_0883 IMG_0893