Рождеството Христово во Австралско-Новозеландската Епархија

Ви приложуваме фото и видео материјали од прославувањето на Христовото раѓање низ парохиите во Австралиско Новозеландската Епархија.

Ние бараме и сакаме слатка духовна наслада: не се противам, тоа е убаво – но пониско од крстот, и преку крстот ни е дарувано, и без крстот тоа не може да биде. Тоа доаѓа и не напушта сморед мерата на тоа, колку одиме по патот на крстот и смирението. 

Преподобен Макариј Оптински

 

Христос се роди+

[nggallery id=101]