Осветување на црквата Света Троица во Ресен – Свети Ахил Преспански

На 28.05.2016 г., празнувајќи го споменот на Свети Ахил Преспански, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар го освети обновениот храм на Света Троица, во Ресен. 

На осветувањето присуствуваше и градоначалникот на градот Ресен, г-динот Ѓоко Стрезовски.

Господи, го засакав благолепието на Твојот дом, местото каде што пребива славата Твоја. (Пс. 25, 8)

Како еленот што се стреми кон водни извори, така се стреми кон Тебе душата моја (Пс. 41, 2)

IMG_1685 IMG_1710 IMG_1715 IMG_1729 IMG_1768

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА