Одбележан споменот на св. Фануриј во Ресен

На 09.09.2016 г., кога го празнуваме споменот на светиот маченик Фануриј, во храмот Свети Кирил и Методиј во Ресен, свештениците од Ресенското архиерејско намесништво и верниот народ му оддадоа достојна почит на маченикот и ги вознесоа своите молитви кон Бога, по неговото застапништво. 

Чесна е пред Господа смртта на Неговите светии.

Споменот за праведниот останува вечен.

14249112_10153892267247283_623427035_n 14269414_10153892265982283_1354456093_n 14269843_10153892266187283_1552219545_n 14269889_10153892266112283_196329012_n 14273411_10153892266607283_1883412675_o 14285287_10153892266387283_667722210_o 14285713_10153892266712283_1976915513_o 14302738_10153892265912283_478864599_n 14303828_10153892266547283_1645257885_o 14303937_10153892266447283_228617046_o 14315587_10153892442462283_601953221_o 14315602_10153892266302283_1176410931_o

фото: Александар Марковски