Обрезание Господово

На 14.01.2015 г., кога си спомнуваме за Обрезанието Господово, и  го славиме споменот на светиот Василиј Велики, митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во црквата Пресвета Богородица во Битола. 

Секогаш сеќавај се на Бога и твојот ум ќе се претвори во небо.

Свети Нил Мудриот

P1240904 P1240912 P1240924 P1240930