Митрополитот г. Петар се потпиша во Книгата на жалост во Рускиот Конзулат во Битола

На 23.12.2016 г. Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, во Конзулатот на Руската Федерација во Битола, се потпиша во Книгата на жалост, отворена за убиениот руски амбасадор Андреј Генадјевич Карлов во Турција.

Сочувство до ужаленото семејство.

Бог да го прости и да му подари Царство Небесно, а споменот негов да го направи вечен +

Вечная память!

Според соопштениот од Амбасадата, Книгата на жалост ќе биде отворена во периодот од 10 до 13 и од 15 до 17 часот.

15621662_1110567889042169_5352389315203318508_n 15672767_1110567872375504_2952798172729237952_n