Духовденска Задушница

На 18.06.2016 г, во саботата од Духовденската Задушница, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи заупокоена Литургија во Соборниот храм Свети Димитриј, во Битола.

Упокој ги Господи душите на нашите упокоени отци, браќа, сестри и чеда наши и споменот за нив направи го вечен +

P1300163 P1300167 P1300190