Архиерејска Вечерна Богослужба во манастирот „Св. Спас“, Крушево

На 08.06.2016 г., во манастирот Вознесение Господово („Свети Спас“) во Крушево, во предвечерието на самиот празник, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба со петтолебие. 

На кого ќе погледне Господ, ако не на кроткиот и молчаливиот… Да биде волјата Твоја Господи, во мене грешниот. Мирот ни е ветен во идниот век, а тука, на земјата, труд и искушенија. Блажен е оној човек, кој ќе ги претрпи.

Преподобен Мојсеј Оптински

P1290913

P1290938

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА