Акатист кон Пресвета Богородица

На 18.03.2016 г, вечерта во Петокот од Првата седмица од Великиот Пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, во сослужение од свештенството од храмот Пресвета Богородица Битола, го отслужи првиот дел од Акатистот кон Пресвета Богородица. 

Кондак 1:

Храбра наша Војвотко, победоносна, ние слугите твои, од зло избавени, песни пофални Ти воспеваме, Богородице. Ти која имаш сила непобедлива, од секоја беда ослободи не, за да Ти повикуваме: Радувај се Невесто, Неневесна!

 

 

P1260773 P1260832

Повеќе слики