Акатист кон Пресвета Богородица

На 16.04.2016 г., во петтата недела од Великиот пост, кога се чита целиот Акатист кон Пресвета Богородица, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар во сослужение на свештенството при храмот на Пресвета Богородица во Битола, отслужи Мало Повечерие со Акатист и петтолебие. 

P1280136 P1280149 P1280168 P1280218

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА