Втор ден Духовден – „Св. Троица“, Буковски ливади

На 31.05.2015 г, во предвечерието на вториот ден на Духовден, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи мало повечерие со петтолебие во манастирот посветен на „Св. Троица“, во Буковски ливади, Битола.