Влегувањето на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници

На 05.04.2015 година, кога го празнуваме влегувањето на Господ Исус Христос во Ерусалим, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, отслужи божествена Литургија во соборниот храм „Св. Димитриј“ во Битола.

Ликувај од радост, ќерко Сионова! Ете, Царот твој доаѓа при тебе, кроток, седнат на осле, рожба на ослица” (9,9). А и (пророк) Давид вели за децата: „Од устите на младенците и на доенчињата си си направил похвала.”

P1150240

P1150247

P1150258

P1150263

P1150271

P1150296