Свети Архангел Михаил и останатите Сили небесни – Довлеџик

Вечерта, на 20.11.2015, на празникот на Светиот Архистратиг Михаил и сите Сили небесни, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во храмот посветен на Свети Архангел Гаврил и сите Небесни сили во Довлеџик, Битола.

… Ангелите примаат активно учество во човечката судбина, ако непријателите напаѓаат од сите страни, уште повеќе светлите, љубвеобилни Ангели се стремат да не заштитат, само ако човекот свесно не премине на страната на злото.

Преподобен Варсануфиј Оптински

P1220770 P1220771 P1220779