Страдањата на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија низ историјата и денес (Видео)

На 14.10.2015 год, во емисијата Гласот на народот, на телевизија Сонце, по покана на г-дин Слободан Томиќ, Митрополитот Преспанско-Пелагониски Петар гостуваше и зборуваше на тема Страдањата на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија низ историјата и денес. 

Предавањето содржи краток приказ и на историјата на соседните Помесни Цркви, што дава добра објективна слика на состојбата во која сега се наоѓаме.

Целосното видео може да го проследите тука: