Рождество на Пресвета Богородица – Новаци

На 20.09.2015 г, во предвечерието на Раѓањето на Пресвета Богородица, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Новаци, Битола.

P1200841 P1200843 P1200846 P1200854