Појасот на Пресвета Богородица, благослов за болните / Видео

Игуменот на Ватопедскиот манастир, старец Ефрем, заедно со неколку јеромонаси, го однесоа Појасот на Пресвета Богородица во една од градските болници, како благослов и утеха за болните.

Видеото можете да го погледнете на следниов линк:

Појасот на Пресвета Богородица, благослов на болните.