Гостување на ТВ Сонце

dedopetar

Вечерва, на 14.10.2015, во 20.20 ч., Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски г. Петар ќе гостува во емисијата „Гласот на народот“ на Телевизија Сонце, на која ќе се разговара за страдањата на Македонската Православна Црква низ историјата до денес.