29 Недела по Педесетница

На 20.12.2015 г, на 20-та Недела по Педесетница, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во црквата „Св. Недела“ во Битола. 

Младиот брат насочувај го внимателно, пред се, со молитва за него, а потоа и со краток совет, оставајќи се на Господа, зашто со Него се исправуваат стапките човекови. И себеси чувај се од тоа.

Преп. Мојсеј

[nggallery id=93]