25 mart

Секој ден пишував и го препрочитував својот дневник вака: доаѓа, да речеме, 20 август, или некоја друга дата, го земам својот дневник и читам што сум мислел и чувствувал, што сум правел во тоа време, на тој ден и месец другите години. Големо дело е така да се следи…
Преп. Варсануфиј