15 mart

Вашите мали дала, при сета немоќ, кога во нив принесувате покајание и се гледате себеси, ќе бидат примени од Бога подобро отколку некои големи трудови и подвизи направени со високомерност и вообразеност за себеси.
Преп. Макариј