04 Септември, 2015 г

Спомнувајќи си, пак, за оваа спасителна заповед, и за се што заради нас стана: крстот, гробот, слегувањето во адот, тридневното воскресение, вознесението на Небесата, седнувањето оддесно на Тебе Бога и Оца, второто и славно Христово Доаѓање…