Архиерејска Божествена Литургија во храмот на „св. Злата Мегленска“ во Битола

На 26.10.2014 година, кога го празнуваме споменот на св. Злата Мегленска, Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, во сослужување на свештенството од храмот на „Пресвета Богородица“ во Битола, отслужи Божествена Литургија во новоизградениот храм на „Св. Злата Мегленска“ во Битола.

„И не бојте се од оние што го убиваат телото, а душата не можат да ја убијат; туку бојте се повеќе од Оној, Кој може и душата и телото да ги погуби во пеколот!“ (Мт. 10, 28)

sv.zlata

sv.zlata1

sv.zlata2

sv.zlata4

sv.zlata5

sv.zlata7