Велигденски богослужби

Негово Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски г.Петар благоволи да Богослужи Божествена Литургија и да проповеда:

На 26.04.2013 г. Св. свешт-мч. Артемон Лаодикиски; св. мч-чка Томаида; Преждеосвештена литургија во Соборниот храм „Св. Вмч. Димитриј” – Битола;

[nggallery id=23]

На 27.04.2013 г. Да освети камен темелник за изградба на храм посветен на “Св. Петка“ во с. Смилево;

[nggallery id=24]

На 28.04.2013 г. Н. 6; Влегување на Г.И.Х. Во Ерусалим – Цветници; Празнична Божествена литургија во Соборниот храм „Св. Вмч. Димитриј” – Битола;

[nggallery id=25]

На 01.05.2013 г. Велика Среда – Преждеосвештена литургија и голем маслосвет во Соборниот храм „Св. Вмч. Димитриј“-Битола;

[nggallery id=26]

На 02.05.2013 г. Велики Четврток – Света Василиева литургија и голем маслосвет во храмот „Пресвета Богородица“-Битола;

[nggallery id=27]

На 02.05.2013 г. Последование на 12 евангелија во Соборниот храм „ Св. Вмч. Димитриј“-Битола;

[nggallery id=28]

На 03.05.2013 г. Велики Петок – Царски часови и изнесување на Светата плаштаница во Соборниот храм „ Св. Вмч. Димитриј“-Битола;

[nggallery id=29]

На 03.05.2013 г. Оплакување Христово во Соборниот храм „ Св. Вмч. Димитриј“-Битола;

[nggallery id=30]

На 04.05.2013 г. Велика Сабота – Света Василиева литургија во храмот „Пресвета Богородица“-Битола;

[nggallery id=31]