Опасностите ги демнеат младите уште пред да созреат

На 12 јуни 2013 година во црквата „Пресвета Богородица” беа доделени наградите од литературниот конкурс „Велигден – празник над празниците” на кој учество зедоа ученици од целата држава. Децата ги поздрави Владиката Петар, кој рече дека на овој начин децата нема да ги покажат само способностите, туку и добрите намери. На децата им порача да истраат во овие тешки времиња на огромна духовна криза.

повеќе