Моштите на Свети Никола донесени во Битола

Точно на пладне во Битола, анхимандритот Партениј со неговото братство и сестринско во Битола ги донесе моштите на Св. Никола Мириклиски, чудотворец, пишува Нова Македонија. повеќе