живот

dostoevsky

За моралот – Фјодор Михајлович Достоевски

Од совршена хармонија потполно се откажувам. Таа не е вредна за солзата на ниту едно измачено дете, кое би се удирало во градите

prichastenie apostolov

Литургијата – земја на живите

Светата Литургија е простор на слобода. Таа е земја на живите. Таа е нашата вистинска татковина и единствената која на овој свет, создаден и смртен, ја има таа моќ и дејство коe сите…

preview-650x341-98-1457959353

Што би направиле, кога секој ден би добивале по 86 400 долари?

Ако секое утро ти даваат по $ 86 400, под услов да го потрошиш за еден ден, а неискористениот дел да ти се земе, што би направил со парите?