задушница

vp3io

Задушница – Кога и како правилно се врши помен на покојните?

Во сите дела твои, спомнувај си за крајот твој (Сир. 7, 39) Бог не е Бог на мртвите, туку на живите, зашто во Него сите се живи. (Лк. 20, 38).