воздржување

Главните грешки кои ги прават верниците за време на постот

Епископ Јакутски и Ленски Роман: Да не бараме ублажување на постот и да не бидеме фанатици Ќе набројам две грешки, кои ги прават верниците за време на постот. Првата грешка е ставањето акцент…

Intermittent-Fasting-Should-You-Exercise-on-Empty1

„Не можам да постам!“ – А си пробал?

Протоиереj Олег Стенjaев Постот, пред сè,– е тоа, без кое што ние не можеме да ги совладаме силите на злото, за кои, како што е кажано „се изгонуваат само со молитва и пост“…