Владимир Мартиновски

vladimir-martinovski1

Поезија чиста, лесна и убава како пердув од лебед – проф. д-р Владимир Мартиновски

Може ли некој да биде рамнодушен при средба со лебед? Тешко е да се замисли срце што не го менува ритамот, што не се раскрилува во близина на лебедовата кроткост, смиреност, прозрачност.

WP_20170719_09_09_13_Pro_LI[1]

МАНАСТИРСКИ ВОДИ – Првата стихозбирка од Слепченскиот манастир

Излезе од печат првата стихозбирка, богољубива поезија со наслов „ Манастирски води „ од сестринството на манастирот Свети Јован Крстител Слепче, посветена „На жедните… “ Рецензент на оваа книга е проф. д-р Владимир…

tret forum

Трета дискусија на Христијанскиот философски форум (ВИДЕО)

Што е творештвото? Зошто некои луѓе тежнеат кон тоа да го устројуваат светот што ги опкружува? Што е она што ги прави луѓето истрајни во творештвото, дури и тогаш кога она што го…