Вистина

Излезе новиот број на Епархиското списание „Вистина“

На 01.05.2016 г., излезе новиот Велигденски број на  Епархиското списание „Вистина“ бр. 89. Со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, во целост списанието можете да го преземете на следниот линк:

serafim020920123

Од Писмата на отец Серафим Роуз – Liebe Eltern / 1-во писмо

Врел ден, и премногу налик на лето за Сан Франциско. Конечно го завршив трудот и го предадов во петокот, но дипломи поради не знам која причина нема да се издаваат до септември. Сега…