Велика Среда

15127108583_c4e9e65f33_b

Велика Среда

Мноштвото на моите гревови, и бездната на Твоите патишта кој ќе ја истражи? Спасителу на душата моја, не презирај ја слугинката Твоја, Ти Кој имаш безмерна милост.

maria magdalena

СИНАКСАР НА ВЕЛИКА СРЕДА

„Една жена, излевајќи миро врз телото Христово, Го испревари Никодима кој носеше смирна за Покојниот“. (Стихови) Во светата и Велика Среда божествените отци ни заповедаа да го славиме споменот на жената блудница, која…