Велигденска посланица

Pasha ikona Shamordino

Христос Воскресе! – Велигденска Посланица

+ ПЕТАР ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ НА СЕТО СВЕШТЕНСТВО, ПРЕПОДОБНО МОНАШТВО И ВЕРНИТЕ ЧЕДА ВО ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКАТА И АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА ИМ ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ, ПОЗДРАВУВАЈЌИ ГИ СО…

Voskresenie

Христос Воскресе!

Велигденска Посланица на митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар, до неговата паства и верниот народ.