Василиј Рослјаков

vasiliy

Последното интервју со о. Василиј (Рослјаков) Оптински – убиен на Велигден, 1993

(Се посветува на загинатите бранители во вчерашните престрелки, Жарко Кузмановски, Сашо Самоиловски, Ненад Серафимовски, и уште тројцата, засега незнајни херои, кои животот го положија за ближните. Упокој ги Господи душите нивни, и споменот…

krasota

Восхитени од Убавото

„Убавината ќе го спаси светот“, – напишал Достоевски. Убавината – е Бог. Колку и да го истражуваме нашиот живот, колку и да го разделуваме на одделни делови, за да го разбереме неговиот механизам,…