Варош

P1220889

Свети Архангел Михаил – Варош, Прилеп

На 21.11.2015 г, кога го празнуваме споменот на светиот Архангел Михаил и на сите бестелесни Сили Небесни, Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Архиерејска Божествена Литургија во манастирот посветен на „Свети Архангел Михаил“ во…