Устав

todor-petrov-petar-agatangel1

Митрополитите г. Петар и г. Агатангел се придружија на граѓанските протести за одбрана на Уставот на Р. Македонија

На граѓанските протести, кои се одржаа вчера во главниот град на Република Македонија, свое учество зедоа и Митрополитите Преспанско-пелагонискиот г. Петар и Повардарскиот г. Агатангел. Митрополитите едногласно го изјаснија својот став и ставот…

Prp.-Nil-Sorskiy

Предание од старец Нил Сорски (Пустиник)

Предание од старец Нил Сорски (Пустиник) до своите ученици; за сите полезно да го имаат. Со седејството на Господ Бог, Спасителот наш Исус Христос и сопомошта на Пречистата Негова Мајка, напишав душеполезно писмо…