училишта

Epistasiya-2017-13_images_Пресс-Центр_NovostiAfona_Epistasiya_thumb_medium220_0

„Ако ние не се спротивставиме, ќе станат од гробовите предците наши“ – Кинотот на Света Гора против предлог-законот за „промена на полот“

Свештениот Кинот на Света Гора Атонска од името на сите 20 светогорски манастири, на 5 октомври 2017 г. официјално се обрати до пратениците на парламентот и членовите на владата на Грција со призив…