Убавината ќе го спаси светот

vasiliy

Извадоци од Дневникот на јеромонах Василиј (Рослјаков)

Денес, на 23 декември, 2015 г,  о. Василиј би наполнил 55 години. Во 1988 г, студент на престижниот факултет за новинарство МГУ, мастер на спорт  во меѓународна класа, капитен на универзитетскиот тим и…