Црковно пеење

divineback

За црковното пеење – Архиепископ Аверкиј Таушев

                Прашање: Согласно црковните канони и традиции, какво треба да биде црковното пеење? Одговор: Какво треба да биде црковното пеење, јасно укажува и цврсто утврдува 75-то…

kukuzel

Известување

   Почитувани, Поради потребите на Светата Црква од црковни псалти, односни професионализација на нискиот клир (црковни чтеци, певци), ги известуваме сите заинтересирани граѓани, кои сакаат да го изучуваат древното македонско, источно црковно пеење…