Свети Валентин

valentine_icon

Свети Валентин Летен (иако нема зимски)

Денес го празнуваме светиот маченик Валентин, светителот кој останал запаметен по својата љубов, но заборавен благодарение на комерцијализацијата и човечките похоти.