свети Максим Исповедник

maksimpocetna-36335-72963

Навикнете се да бидете свети – Свети Максим Исповедник

„Бог ги создал и видливиот и невидливиот свет. Он ги создал и душата и телото. И ако видливиот свет е толку прекрасен, тогаш каков ли е невидливиот. А ако тој е поубав од…

0121maximos-the-confessor0020

Спомен на Свети Максим Исповедник

Глас 3. Низ Духот излеа потоци на учење за Црквата;го објасни себе-испразнувањето на Бог Словото,и засветли во твојата борба како Исповедник на Верата;свет отче Максиме, моли го Христа Богада ни ја дарува Неговата…