свети Јован Јаков Хозевит

jovan jakov hozevit

Преподобен Јован (Јаков) Њамски, Нов Хозевит

(23 јули / 5 август, 1960 г) Во светот Илија Јаков, се родил на 23 јули, 1913 г., во селото Крајничењ (денес Ботошани), во семејството на работниците Максим и Екатерина Јаков. Скоро после…