свети Харалампиј

haralampij

Каде што се неговите мошти, нема епидемии – спомен на светиот свештеномаченик Харалампиј

Светиот свештеномаченик Харалампиј Овој голем светител беше епископ во Магнезија и во својата сто и тринаесетта година пострада за Христа. Кога настана страшното гонење на христијаните во времето на царот Септимиј Север, старецот…