свети Фануриј

fanurij

Спомен на светиот маченик Фануриј

Младиот маченик Св. Фануриј живеел богоугодно до последниот миг од животот, со помислите на срцето свое во Бога: „Зборовите на устата моја и помислите на срцето мое нека бидат богоугодни пред Тебе, Господи,…