свети Арсениј Кападокиски

Старец Пајсиј и старец Арсениј Кападокиски

Свети Арсениј Кападокиски – светителот, чија молитва сечела камен

10 ноември – го славиме споменот на преподобниот Арсениј Кападокиски – духовникот на старец Пајсиј Светогорец и голем светител од XIX век и чудотворец во нашето време.