Свети Амвросиј Оптински

Amvrosiy1

Молитвено правило на свети Амвросиј Оптински, кое се чита за време на искушенија

Преподобниот старец Амвросиј Оптински (чиј спомен го славиме денес), им предлагал на оние кои се обрнувале кон него во најразлични маки и неволји, посебни кратки молитвени правила, според силите на секој христијанин. Старецот, од…