Света Троица

1375-1400--Paternité--Ecole-de-Novgorod--Moscou,-Galerie-Tretiakov

За Света Троица. За Божественоста на Христа – Спор со „Јеховини сведоци“ (V)

  За Света Троица Јеховин сведок: – Јас предлагам денес да го разгледаме прашањето за „Троица“. Православен: – Го очекував ова прашање.